Алексиначки социјалисти обележили годишњицу оснивања Одбора

Општински одбор Социјалистичке партије Србије у Алексинцу је поводом обележавања годишњице свог оснивања приредио током викенда, у суботу, пријем за чланове, симпатизере и позване госте. Осим својих присталица на овом коктелу појавили су се и представници других политичких организација. Испред алексиначких напредњака дошли су Далибор Радичевић, председник Општинског одбора СНС-а, дугогодишњи челник одбора Ненад Станковић и Маријана Радивојевић, актуелна заменица председника општине.

Од опозиционих партија примећен је Иван Димић из ДСС-а и Момчило Атанасковић из Покрета обнове Краљевине Србије. За време нашег боравка нисмо видели представнике Јединствене Србије, коалиционог партнера СПС-а.

У изјави за наш медиј Чедомир Ракић, председник алексиначких социјалиста је напоменуо да СПС у Алексинцу постоји 33 године, али је социјалистичка идеја присутна већ 120 година, још од Драгише Лапчевића и Димитрија Туцовића.

− За нас социјалисте ово јесте велика привилегија и част бити део система социјалне правде и једнакости, политике стабилности и сигурности, али и обавеза и подстрек да будућност баштинимо као социјалистичку идеју и да СПС чувамо као своју другу кућу за генерације које долазе. У нади да ће будуће рођендане и јубилеје СПС дочекивати и славити заједно у здрављу и политичком благостању, а са што мање изазова и са што више политичке мудрости, ја бих желео да честитам свима 33. рођендан Општинског одбора Социјалистичке партије Србије у Алексинцу. Нека је свима срећно и дуговечно. Живела Социјалистичка партија, живела Србија – поручио је Ракић.

Социјалистича партија Србије основана је 17. јула 1990. године, као директна наследница Савеза комуниста Србије. Општински одбор СПС-а у Алексинцу формиран је 25. октобра исте године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − one =