Алексиначки резервисти посетили Сајам наоружања у Београду

Делегација Удружења резервних војних старешина општине Алексинац јуче је посетила 11. Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2023” у Београду, који је у оквиру свог последњег дана одржавања отворио своја врата за грађанство.

Чланови овог борачког удружења, посетиоци сајма наоружања, обишли су поставку у три хале и спољашњем делу. Учестовала су 154 домаћа и страна излагача. Циљ манифестације је представљање наоружања и војне опреме „са свих страна света” – сложених артиљеријских и ракетних система, савременог стрељачког наоружања и муниције, борбених оклопних возила, електронске опреме, радара, лаких авиона, беспилотних летелица и друго.

Своје утиске, као и утиске осталих чланова након обиласка Сајма наоружања и војне опреме изнео је Драгољуб Цветковић, председник Удружења резервних војних старешина општине Алексинац.

− Имали смо шта да видимо, први пут сам на сајму наоружања. Видели смо доста опреме различите намене, нове могућности, ново наоружање, коришћење електронике и беспилотних летелица, дронова и није ту само реч о изложби производа српске војне индустрије, наменске, него и изложба наоружања, технике, моторних возила и из других земаља. Стварно је имало шта да се види и јако смо задовољни изложбом и наша очекивања су стварно испуњена – казао је Цветковић.

Након Сајма наоружања, делегација Удружења резервних војних старешина општине Алексинац посетила је споменик Стефану Немањи који се налази на платоу испред некадашње железничке станице и Аваласки торањ, са чијег су видиковца на висини од 122,64 метара могли да погледају целу територију града Београда и околине.

Протеклих месеци Удружење резервних војних старешина успешно је организовало припремно гађање аутоматском пушком и студијско путовање „Страницама историје нашег народа” и том приликом посетили Шумадију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =