Резервисти добро гађају

Удружење резервних војних старешина из Алексинца једно је од најактивнијих у Србији, а у оквиру својих активности, чланови овог Удружења су данас спровели припремно гађање на редном броју 2 аутоматском пушком.

Гађање је одржано на овдашњем стрелишту у организацији Мешовите артиљеријске бригаде и одзив резервних старешина је био добар. Уз добар одзив било је и доброг нишањења, па је средња оцена гађања добар (2.75), док је најбољи стрелац, са 140 кругова и оценом 5 био Митић Радиша. Ово Удружење резервних војних старешина броји преко 110 чланова, од тога педесетак активних, али на данашњем гађању нису сви били присутни, неки због здравствених разлога, а други због обавеза. Иначе, поред овог гађања, у Удружењу има још планираних активности, што нам је и потврдио председник Удружења Драгослав Цветковић.

− Ове године у оквиру плана активности резервних старешина имамо и оријентационо кретање по азимуту у природи и планирали смо да то изведемо на Јастрепцу, код Јасенових вода. То је изузетно леп крај и јако добар терен за обављање таквих активности − најавио је Цветковић.

До краја године у плану Удружења су и обиласци споменика у Србији, о тачној дестинацији накнадно ће се договорити, а ранијих година су обилазили Цер, Ужице, Чачак и друга места.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =