Aleksinački proizvođači organske hrane na Sajmu etno hrane i pića

Najznačajnija regionalna smotra proizvođača reprezentativnih tradicionalnih proizvoda, Sajam etno hrane i pića biće otvoren sutra na Beogradskom sajmu i trajaće do 26. novembra. Na 11. po redu Sajmu etno hrane i pića učestvovaće više od 400 učesnika, a među će biti i aleksinački proizvođači zdrave hrane.

Kako za naš radio najavljuje direktorka Opštinske organizacije za turizam i sport (OTIS) Milena Maksimović, ovakav vid promocije je prava prilika za male proizvođače da predstave svoju ponudu i prošire kontakte. Pozitivna iskustva u prethodne dve godine već svedoče o tome, kao i novi kupci iz drugih gradova Srbije kojima su aleksinački privrednici organske i proizvode ručno rađene po staroj recepturi neretko slali brzom poštom.

Pored proizvođača zimnice, aronije, meda i druge organske hrane, na sajmu će se pojaviti i Udruženje žena „Radinost“ iz Aleksinca i udruženje iz Kormana, koja će promovisati tradicionalna jela sa ovog podneblja. Naš turistički centar na sajmu će nastupiti zajedno sa turističkom organizacijom Svrljiga, a biće prisutan i jedan proizvođač iz Ražnja. Pored domaćih, na 11. Sajmu etno hrane i pića predstaviće se i proizvođači iz Grčke i Indije.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 7 =