Алексиначка црква прикупља храну за сиромашне: Донирајте и јавите коме је помоћ потребна

Братство и управа храма Светог Николе у Алексинцу, због новонастале кризне ситуације, позивали су све људе добре воље да у знак солидарности, донирају помоћ у храни (конзервирана храна, брашно, уље, шећер и друга храна у важећој законској употреби) и хигијенским средствима за најугроженија лица, која нису у стању да остваре било какву другу законску помоћ.

− Акција је стартовала пре три, четири дана из разлога што је неопходна помоћ и оним људима које систем не препознаје као проблем, а реално постоји ситуација да је њима помоћ неопходна. То је можда прва категорија о којој смо размишљали, али и свим другим људима којима треба помоћ – каже јереј Александар Срнић. 

Људи који доносе средства као прилог, ако имају информацију о томе коме је неопходна помоћ могу и те информације да доставе, јер су свештенству и такве информације неопходне. Они као црква знају за одређене случајеве, али не знају за све, па напомињу да им је информација о људима којима је помоћ неопходна такође веома битна.

Грађани се већ одазивају у неком одређеном броју, а првом приликом, чим буде сакупљена одређена количина помоћи она ће бити подељена, највероватније за неких седам до осам дана.

− Идеја је била, рецимо, да можда онима који могу да дођу до цркве недељом ујутру, тада поделимо помоћ, али постоје људи који не могу да се крећу па ћемо на неки начин да се организујемо да и њима буде додељена помоћ − додао је Срнић. 

Помоћ у виду хране и хигијенских средстава може се доставити сваког радног дана од 8 до 14 часова код црквењака у храму Светог Николе у Алексинцу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =