Brojilo

Уколико нисте одмах прибележите стање са бројила

Радници алексиначког ЕПС-а јутрос су изашли на терен како би и током ванредног стања евидентирали задужење потрошача и прибележили потрошњу за претходни месец. Већ неколико дана из овог предузећа апелују на грађане да сами очитају стање на бројилу и то окаче на улазна врата, како би се физички контакти са потрошачима свели на минимум током епидемије корона вируса.

У алексиначком ЕПС-у поручују да ће, за разлику од претходних месеци када је бележење стања трајало до 5. дана у месецу, овога пута „читање струје” трајати нешто дуже. Како кажу, очекују да овај посао заврше до 8. априла.

Уколико потрошња из било ког разлога није евидентирана, грађани треба сами да се јаве и запосленима у Електропривреди издиктирају стање на бројилу. У овдашњем погону не препоручују да се стање шаље путем мејл адреса јер постоји ризик да послата пошта заврши у непожељним мејловима или да се једноставно превиди. Из тог разлога је, кажу, много сигурније, да се грађани јаве телефоном на број 018/802-065 и да на тај начин обавесте запослене о својој потрошњи.

Грађани рачуне могу да плате сваког радног дана и суботом од 7 до 12 сати, када је ЕПС отворен за рад са странкама. Запослени у алексиначком погону кажу да је ових дана било гужви, јер су грађани навикли да рачуне плаћају крајем месеца, али да је већ данас знатно мање људи на шалтерима.

Иначе од почетка ванредног стања руководство Електропривреде Србије донело је неколико мера како би потрошачима олакшало измиривање дуговања. Рачуне за фебруар, март и април пензионери ће моћи да плате накнадно без обрачунавања камате. Такође, неће бити покретани нови поступци принудне наплате, а спровођење поступака извршења биће прекинуто у периоду од 90 дана. Свим редовним платишама током трајања ванредног стања биће омогућено коришћење попуста од пет, шест и седам одсто, као и субвенција, без обзира на кашњење.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =