Karitasnaslovna

У Каритасу Алексинац: Бесплатно купање и прање веша за социјално угрожене

Са проглашењем ванредног стања због корона вируса Каритас Алексинац је наставио са својим редовним активностима уз поштовање препорука Министарства радa и социјалне политике. Уз мере предострожности радника који пружају одређену врсту услуге, рад је настављен са коригованим радним временом уз пружање следећих социјалних услуга.

Karitas ‒ Помоћ у кући обављају две геронто домаћице које обилазе и пружају услуге код 40 корисника. То су углавном стара лица, старија од 65 година која живе сама, лошег су материјалног стања и ова врста помоћи им је неопходна ‒ каже Горан Жалац, директор Каритаса Алексинац.

Он објашњава да се корисницима достављају намирнице и лекови, али ту су и саветодавне мере као психосоцијална подршка, неопходна у оваквим стресним временима.

‒ Прање веша и купање је програм који такођер Каритас Алексинац реализује и омогућује социјално угроженом становништву града да бесплатно опере свој веш и окупа се у нашим просторијама. Уз помоћ радница Кућне неге и волонтера веш узимамо код корисника и враћамо им кући опран и опеглан. Имамо 60 корисника који су укључени у ову врсту помоћи – упознаје нас са још једном активношћу први човек Каритаса у Алексинцу Горан Жалац.

Karitas Karitas

 

 

 

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 8 =