Алексинац – град књиге и читања

На платоу испред Дома културе у Алексинцу сутра ће се окупити Читалићи из целе Србије. Овом приликом у Алексинац ће се обрести ученици и наставници, љубитељи књиге, тридесетак школа из 15 градова у Србији.

Најпре ће делити радост читања и дружења са песницима, а од 12 сати у Дому културе и од 15 сати у основној школи Вожд Карађорђе ментори ће имати конференцију на мапи Читалића. Деца која дођу са њима имаће тада излет и обићи ће интересантна места у нашој општини, од Делиграда преко Светог Романа, Горњег Адровца до Липовца.

Са значајем Читалића упознала нас је Маја Радоман Цветићанин, идејни творац овог пројекта који се спроводи већ девети пут

− Значај Читалића просуђују најбоље родитељи који посвећују доста времена овом пројекту, ментори који у све већем броју учествују и они који раде вредновање завршних испита и дају позитивне оцене о томе, о деци која су учествовала у овом пројекту и која постижу боље резултате− истакла је Маја Радоман Цветићанин.

Када се спусти застава овогодишњих читалића следи кратак предах, јер Читалићи 2022. почињу уобичајено крајем августа и завршавају се следеће године у мају.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 12 =