Ал рок фестивал: Синоћ у Завичајном музеју, вечерас у Дому културе

У дворишту Завичајног музеја јуче је одржано прво вече овогодишњег, седмог по реду, Ал рок фестивала. Синоћни програм окупио је велики број посетилаца који су уживали у одличним наступима који су одржани скоро до поноћи.

На самом почетку, наступио је ЦКУ јуниор бенд предвођен професором музике Миланом Петковићем, који су већ постали миљеници овдашње публике невероватним наступом који су имали на прошлогодишњем фестивалу. Ови млади и талентовани музичари још једном су одржали одличан концерт и били одлична увертира за наставак вечери.

Да постоји интересовање и за инструменталном музиком, показало се кроз музику бенда ЦД министар из Крагујевца који су јуче такође наступили у дворишту Завичајног музеја. 

На самом крају вечери, концерт за памћење одржали су чланови локалног бенда “Бампер Исцелитељ” за чијим наступом се чекало скоро шест година, а који су са својим суграђанима и поштоваоцима одпевали и одсвирали своје најпознатије нумере.

Због кише и најављеног лошег времена програм другог дана фестивала, односно вечерас, биће одржан у Великој сали Дома културе. Сатница и извођачи су остали непромењени.

На велику сцену најпре ће наступити оперска дива Јасмина Трумбеташ са пријатељима од 19 сати и 30 минута. Након ње наступиће бенд Попечитељи.

Поред бројних концерата у Србији и земљама у региону, Попечитељи су наступали на бројним фестивалима у Пољској, Италији, Француској, Аустрији и Белгији. Као незаустављива концертна атракција Попечитељи свих ових година ређају концерте који никога не остављају равнодушним и неуморно раде оно у чему су најбољи и радују се сваком директном контакту са публиком.

Дугоочекивани наступ у Алексинцу свакако је наступ новосадског бенда Перо Деформеро, бенда познатог по свом јединственом стилу, комбиновању турбо-фолка и прогресивног метала. Алексинчане вечерас очекује још један наступ за памћење.

На самом крају програма наступиће бенд „357”. Бенд је основан 1996. године, када су почели да раде своје прве песме под утицајем различитих музичких жанрова, попут хард рока, панка, регеа, фолка и других наизглед неспојивих праваца у музици, постајући тако један од првих кросовер бендова на нашим просторима. Од 2015. године у саставу бенда је и Данијела Веселиновић, једина девојка у Србији која предводи трубачки оркестар.

Организатор Ал рок фестивала је Центар за културу и уметност Алексинац. Као и до сада сви садржаји у оквиру фестивала су потпуно бесплатни за посетиоце.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − 1 =