6. клупска изложба фотографија: добар одзив аутора, али и публике.

У Арт галерији Центра за културу и уметност синоћ је отворена 6. клупска изложба фотографија Фото клуба Алексинац. Поставку ове изложбе чини 88 фотографија 22 аутора, махом из Алексинца, међу којима се налазе и гостујући аутори: Ђорђе Вукичевић (Нови Сад), Борислав Миловановић (Бор) и др Радомир Радомировић, који је свој радни век провео у Немачкој.

Иако су претходне клупске изложбе углавном постављане у мају, ова изложба дошла је са извесним закашњењем. Светска пандемија вируса и честа забрана кретања отежали су настанак и прикупљање фотографија, али упркос томе ова изложба бележи добар одзив аутора, који су своје радове представили алексиначкој публици кроз ову изложбу.

‒ Светска пандемија вируса и честа забрана кретања отежали су настанак и прикупљање фотографија. Међутим, многи су остали инспирисани упркос проблемима. Поједини стални излагачи су ове године, нажалост, одустали, али појава нових је широм отворила врата креативности и подсетила нас да је инспирација увек присутна као индивидуално оружје појединца ‒ речи су Хаџи Миодрага Миладиновића, које стоје у предговору каталога за ову изложбу.

За разлику од неких ранијих културних дешавања, која су одржавана током пандемије вируса корона, отварању изложбе присуствовао је знатно већи број посетилаца, који су у неколико група, у циљу превенције ширења актуелног вируса, обишли поставку ове изложбе.

Са информацијом да ће поставка „6. клупске изложбе фотографија” бити доступна у галерији до 10. септембра позивамо вас да уживате у кадровима које смо забележили и можда се одлучите да је лично посетите.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =