Štab

Најновији подаци о ковиду у Алексинцу: Охрабрујући, али и упозоравајући

Утисак је да се ситуација са вирусом корона, као и у целој земљи, тако и на подручју општине Алексинац смирује. На то указују званични подаци из Опште болнице, али и понашање људи на улицама и у затвореним просторима. Међутим, на основу података о броју првих прегледа у ковид амбуланти у Житковцу, опасност од вируса корона није прошла, па је неопходно да се грађани и даље придржавају препоручених мера у борби против овог вируса.

Statistika kovid 19
Подаци из Опште болнице 

Значајан показатељ је смањење броја првих прегледа. У алексиначкој Општој болници, односно њиховој ковид амбуланти, они су углавном једноцифрени. Тако 25. августа их је било пет, сутрадан осам, а јуче седам. Понедељком их је нешто више, због викенда када их нема, па је 24. августа било 17 првих прегледа.

Од 19. августа једноцифрен је и број позитивних особа тестираних ПЦР методом. Тог дана од 37 узорака четири су била позитивна. У овој седмици, осим 26. августа када је од 19 тестираних пацијената само један био позитиван на вирус, није евидентиран ни један позитиван налаз код узетих узорака.

Др Горан Видић, директор Опште болнице у Алексинцу, ове податке потврдио је на данашњој седници општинског Штаба за ванредне ситуације. Он је у изјави за наш медиј апеловао на суграђане да предузимају све мере заштите како би се одржали овакви резултати и у периоду предстојећих изазова када почну да раде школе.

На опрез је позвао и епидемиолог др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља у Алексинцу, казавши да у ковид амбуланти у Житковцу дневно има од 10 до 15 првих прегледа и да је дуже време оволики број пацијената иако је он очекивао да сваким даном буде све мање особа које се први пут јављају на преглед због сумње на ковид.

Štab

Занимљиво је да су на овој седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац на председавајућем месту била три челника овдашње локалне самоуправе, бивши председник општине Ненад Станковић, који је отворио заседање и садашњи први човек општине Далибор Радичевић, убудуће и комадант Штаба. Због процедуралних разлога овом састанку председавао је садашњи и бивши заменик председника општине и уједно заменик команданта Штаба Чедомир Ракић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 14 =