FSU Beograd

Промоција Факултета савремених уметности на Фестивалу ПИП

Fakultet savremenih umetnosti Beograd Пратећи програм друге вечери Фестивала ПИП био је посвећен Факултету савремених уметности из Београда. Ова високошколска установа почела је са радом 1997. године под именом Академија лепих уметности и мултимедија и био је то први приватни факултет уметности на просторима бивше Југославије.

У мају 2016. године управљање Академијом лепих уметности преузела је ITS Висока школа струковних студија за информационе технологије. Због новог оснивача с једне, и веома стручног кадра, с друге стране, факултет је данас спој уметности и технологије и представља будућност креативног стваралаштва.

Према речима наше еминентне књижевнице и редитељке Виде Огњеновић управо су професори, искусни стручњаци из својих области, оно због чега би студенти требало да упишу овај факултет, јер ће имати прилику да уче од најбољих. Она је истакла да је ова установа јединствена и по томе што има сопствено позориште „Портал”.

Vida Ognjenović i Božidar Đurović
Вида Огњеновић и Божидар Ђуровић

 

Професор и руководилац Департмана драмских уметности, Божидар Ђуровић је рекао да је добро што имамо све више позоришних школа, али не и то што је све мање позоришта и нагласио да се они не такмиче са другим факултетима и академијама, већ се такмиче сами са собом. Продекан за наставу, Ђорђе Мандрапа је представљајући ФСУ рекао да наставни програм и јединствен приступ професора омогућавају да студенти истовремену стекну традиционалне уметничке вештине и да се упознају са модерним технологијама које имају све већи утицај у уметности, али и у другим сферама живота. О Департману визуелних уметности говорила је професор зидног сликарства, цртања и сликања, Ружица Бајић Сикевић која је потом отворила изложбу радова студената сликарства, дизајна енетеријера и графичког дизајна чиме је заокружена промоција Факултета савремених уметности.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − six =