sednica - naslovna

Одржана 60. седница Општинског већа

Чланови Општинског већа су на јутрошњој седници усвојили Правилник о накнади и регресирању трошкова боравка у ПУ „Лане”. Право на накнаду и регресирање трошкова у овој установи има дете чији родитељи, односно старатељи имају пребивалиште на територији алексиначке општине. Право на бесплатан боравак имају деца са сметњама у развоју и деца са инвалидитетом, деца без родитељског старања и деца из породица које су корисници новчане социјалне помоћи, као и треће и четврто дете, близанци, тројке и четворке.

На седници је усвојен и Програм коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине за реализацију планираних активности у овој години.

Издвојена средства, у висини од скоро 41 милион динара, искористиће се између осталог и за уклањање неуређених депонија, израду и унапређење заштитног зеленог појаса око општинске депоније, чишћење обала и корита водотокова и за наставак подршке волонтерским акцијама.

Већници су усвојили и тромесечне извештаје о реализацији годишњих програма „Водовода и канализације”, „Комуналних услуга” и Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност.

И на овој седници чланови већа су дали сагласност за закључење вансудског поравнања са грађанима које су ујели пси луталице. За обештећење десеторо грађана из Лоћике, Алексинца, Пруговца, Прћиловице, Доњег Адровца, Рутевца, Моравца и Вакупа из општинске касе биће издвојено 260.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + fourteen =