Nadica

Мозговци најбољи, Надица краљица ајвара

Несвакидашње такмичење у припремању ајвара под називом „Изађи ми на теглу” одржано је у петак у Алексинцу. У главној улици испред Туристичко-информативног центра варјаче је укрстило десет екипа из Алексинца, Тешице, Лознаца, Кормана, Мозгова и Бовна.
Четворочлани жири победу је доделио екипи „Здрава храна Лазић” из Мозгова, друго место припало је представницима Удружења „Вера, љубав, нада” из Алексинца , а треће екипи „Бајкићи” из Лознаца. Победници су награђени мини-штедњаком, а уједно су и стекли право да учествују на завршном такмичењу, 14. октобра у Сокобањи.
Ласкаву титулу краљица ајвара понела је Надица Лазић, технолог и власница Фабрике за прераду воћа и поврћа „Лазић” из Мозгова. У склопу манифестације, која је други пут заредом одржана у нашем граду, приређено је и такмичење у убацивању фризбија у буре у коме је тријумфовала Радица Бабић из Кормана.

Radica Babić
Радица Бабић, победница такмичења у бацању фризбија

По речима Милене Максимовић, директорке ОТИС-а, домаћина такмичења, припремљени ајвар биће уручен представницима алексиначког Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним лицима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =