Biljana Đokić i Sem Fabrici

Još dve akcije povodom Dana srca

U obeležavanje Svetskog dana srca uključiće se i Poliklinika „Natus” koja u Aleksincu radi punih osam godina. Ova poliklinika će sutra sprovesti dve akcije, jednu na platou Doma kulture a drugu u samoj poliklinici.

‒ Na platou ispred Doma kulture od 9 do 12 sati građanima ćemo meriti nivo šećera u krvi, krvni pritisak kao i zasićenje kiseonika u krvi putem malog aparata, pulsnog oksimetra. Na taj način ćemo uraditi skrining građanima koji ili nisu dugo radili ovakve preglede ili već znaju da imaju neke probleme – najavljuje prim. dr Biljana Đokić uz napomenu da su ovi pregledi ispred Doma kulture besplatni.

Građani koji sutra između 8 i 13 sati žele da obave preglede u samoj poliklinici mogu da računaju na popust od 10 odsto.

‒ Na ove akcije smo se odlučili u cilju prevencije i rane dijagnostike oboljenja srca i krvnih sudova jer živimo u doba kada je broj kardiovaskularnih bolesti u značajnom porastu a najveći procenat obolelih i nažalost, umrlih je od ovih bolesti. Želja nam je da ovom akcijom podignemo i svest kod građana jer smo suočeni sa nepoznavanjem i needukacijom stanovništva o pravilnoj ishrani i neophodnoj fizičkoj aktivnosti.

Sutrašnje akcije poliklinike „Natus” pratiće i podela propagandnog materijala i malog vodiča za prevenciju oboljenja srca i krvnih sudova.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + one =