džudo

Pet plasmana na Prvenstvo Srbije

Pet medalja osvojili su takmičari Džudo kluba „Aleksinac” na Prvenstvu centralne Srbije za starije dečake i devojčice koje je u nedelju održano u Požarevcu.

Zlatne medalje osvojili su Lazar Stanković (kategorija – 46 kg) i Filip Stanojev (+73 kg), a srebrne Anđela Nikolić (- 36 kg), Marko Dimitrijević (-55 kg) i Aleksej Vasić (- 66 kg).
Oni su se ujedno i plasirali na Prvenstvo Srbije koje će 2. juna biti održano u Zrenjaninu.

‒ Lane smo na državnom prvenstvu osvojili jednu medalju, a ove godine očekujem više medalja ‒ kaže Bojana Stanković, trener Džudo kluba „Aleksinac”

A pre ovog nadmetanja, mladi aleksinački džudisti takmičili su u Nišu na Prvenstvu centralne Srbije za juniore i u drugom kolu Prvenstva centralne Srbije za starije poletarce.

džudo

 

U konkurenciji starijih poletaraca takmičilo se devet naših takmičara. Osvojili su šest medalja, a najbolji je bio Ognjen Latinski koji je u svojoj kategoriji (- 46 kg) osvojio najsjajnije odličje i najviše poena. U nadmetanju za titulu najboljeg poletarca očekuju ga još dva takmičenja. Osim Latinskog, prvo mesto osvojio je Mijat Jovanović u kategoriji – 42 kilograma, druga mesta pripala su Luki Trajkoviću (- 46 kg), Kseniji Milošević (- 43 kg) i Lazaru Stoiljkoviću (+50 kg), dok se na treću poziciju plasirao Ilija Trajković (- 46 kg).

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + 15 =