Pesnički susreti

Na „Pesničkim susretima” i autori iz inostranstva

Tradicionalni „Pesnički susreti”, koje već skoro 15 godina organizuje Književni klub „Velimir Rajić”, biće održani sutra u velikoj sali Doma kulture. I ove godine pored pesnika iz Srbije, odnosno iz onih gradova u kojima je aktivna književna delatnost, očekuju se i dolazak gostiju iz inostranstva čime ovaj „pesnički samit” u Aleksincu prerasta u međunarodnu manifestaciju.

Pesnički susreti
Aleksandra Pavlović, predsednica Književnog kluba „Velimir Rajić”

‒ Na ovom svojevrsnom prazniku poezije biće dodeljeno ukupno sedam nagrada žirija u različitim kategorijama. Žiri će, između ostalog, ocenjivati najbolju tradicionalnu pesmu, najbolju originalnu pesmu, pesmu nad pesmama kao i najboljeg stihotvorca, što se forme tiče, a po tradiciji, biće dodeljena i nagrada publike – kaže predsednica kluba Aleksandra Pavlović.

 

Ovom prilikom biće dodeljene i nagrade sa književnog konkursa aleksinačkog književnog kluba. U kategoriji na slobodnu temu nagrađena su tri pesnika, a u kategoriji na zadatu temu „U meni opet vaskrsava ono što ne znam šta je, al’ znam šta će biti” autoru najbolje pesme biće uručena povelja „Velimir Rajić”. Na konkurs je pristiglo 337 radova, od toga 255 na slobodnu temu.
„Pesnički susreti” počinju u 17 sati.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × two =