Motivaciono predavanje „Ace informacije“

Aleksandar Aca Stojanović, novinar sportske redakcije RTS poznat po svojim uvodima i obilju informacija kojima obogaćuje komentarisanje sportskih prenosa, a zbog čega je i hvaljen i kuđen, danas je učenicima Aleksinačke gimnazije održao motivaciono predavanje.

Stojanović je na početku rekao da mu mnogo znači što je danas u Aleksincu i što govori pred velikim brojem učenika, ali je naglasio da bi mu mnogo više značilo da neko od prisutnih gimnazijalaca jednog dana govori u nekoj drugoj gimnaziji.

– Ja sam sportski novinar, bavio sam se sportom i da sam bio dovoljno dobar, ja bih sada bio ili trener neke ekipe ili bih vam danas govorio kao bivši reprezentativac. Međutim nisam bio dovoljno dobar. Zato ne prihvatam izgovore nekih sportskih novinara koji pričaju da su bili talentovani ali da nisu napravili nešto u sportskoj karijeri jer ih je u tome sprečila povreda ili da ih trener nije voleo. Oni koji su najbolji, oni će uspeti i naći svoj put. Zato vama savetujem da se ne zadovoljavate prosečnim, već da uvek težite da budete najbolji. Treba da verujete u sebe. Sve zavisi samo od vas i ni od koga drugog – rekao je Aleksandar Stojanović.

Govoreći da u životu treba biti pošten, uporan, ali i da je u nekim situacijama potrebno biti i lukav, Stojanović je kao primer naveo intervju sa Murinjom koji je uspeo da uradi tek nakon dve godine i uz pomoć Dejana Stankovića, tada fudbalera Intera.

– Saznao sam da je Murinjo imao običaj da u svakom klubu u kojem je radio telefonom zove svoje igrače, da ih hvali, da im daje podršku, da im govori da ih  nikad ne bi prodao drugim klubovima. To sam odmah spomenuo na početku intervjua koji je trebalo da traje svega 7 minuta i pitao ga ko njega zove i kaže mu da je najbolji na svetu, da ga ne bi menjao ni za koga. Murinjo, koji je do tada bio namrgođen, kad je čuo to pitanje koje je bilo pohvalno, nasmešio se i u sekundi se  sve promenilo. Uvek igrajte na taštinu i tada dobijate. Murinjo je ostao 17 minuta i 25 sekundi. Ja sam to vreme kupovao na razne načine. Poklonio sam mu lopticu sa potpisom Novaka Đokovića, dao mu neku majicu i usput postavljao pitanja – ispričao je sportski komentator javnog servisa i naglasio učenicima da moraju da budu lukavi i mudri.

Uz molbu da ne gledaju „Parove“ i „Zadrugu“, Stojanović je savetovao gimnazijalcima da se što više druže, pričaju i da internet koriste samo u pametne svrhe.

Nakon predavanja učenici Gimnazije su „Acu informaciju“ pitali o srpskom fudbalu, o šansama naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, o šansama Partizana i Zvezde u prolećnom delu „Lige Evrope“ o izgledima da se Đoković ponovo nađe na čelu ATP liste…

Ovu uspešnu tribinu organizovala je Kancelarija za mlade opštine Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine − six =