bolnica

Akcija internog odeljenja povodom Dana srca

Međunarodni dan srca, 29. septembar se od 2000. godine obeležava u celom svetu s ciljem da se poveća nivo svesti stanovništva o tome da se obolevanje i umiranje od kardiovaskularnih bolesti može sprečiti uvođenjem zdravih stilova života.

Opšta bolnica Aleksinac obeležiće ovaj dan akcijom koja će se u subotu 29. septembra sprovesti u internističkoj ambulanti od 9 do 11 sati.

– Svim građanima koji dođu izmerićemo krvni pritisak i uraditi EKG nakon čega će biti pregledani od strane lekara internog odeljenja. Tom prilikom podelićemo i propagandni materijal u vezi sa bolestima srca i hipertenzijom – rekla nam je načelnica internog odeljenja Opšte bolnice, dr Dragana Golubović Petrović i napomenula da za ove preglede nije potreban uput i da će biti pregledani i građani bez zdravstvene knjižice.

Uz poziv građanima da iskoriste ovu akciju i provere svoje zdravlje, naša sagovornica podseća da je hipertenzija bolest savremenog sveta koja dobija oblik epidemije a da je prozrokuju stres, neuredan život i smanjena fizička aktivnost.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 1 =