Preduzeće za puteve

Zimsko održavanje bez snega

Za razliku od prošle zime kada se radilo i u vanrednim okolnostima, aleksinački putari ove tople februarske dane koriste za redovno održavanje lokalnih puteva. Zimsko održavanje puteva protiče skoro bez snega, pa su aktivnosti Preduzeća za puteve usmerene na popunjavanje udarnih rupa i bankina tucanikom, čišćenje jarkova, košenje šiblja i rastinja, a radi se i na postavljanju nove saobraćajne signalizacije.

‒ To su novi znaci koje smo krenuli da postavljamo prošle godine, u pitanju je postavljanje daljinomera, odnosno obeležavanje stacionaže lokalnih puteva. Postavili smo već znake na lokalnom putu Žitkovac-Vitkovac, Trnjane-Jakovlje, Katun-Lipovac, a u toku je postavljanje signalizacije na ostalim lokalnim putevima ‒ kaže direktor Preduzeća za puteve i stambeno-komunalnu delatnost Miloš Milošević.

Kao posebnu aktivnost, koju aleksinački putari obavljaju ovih dana, naš sagovornik ističe popunjavanje bankina na lokalnim saobraćajnicama jer su, kako kaže, veoma važne za bezbednost u saobraćaju, a da bi to garantovale moraju biti u nivou same kolovozne konstrukcije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × four =