pekarski

Zamirisalo pecivo – Aleksinac u znaku „Pekarskih dana”

Današnji, drugi dan „Pekarskih dana” obeležile su izložbe u holu, galerijama i u sali Doma omladine. U holu su izloženi radovi sa likovnog i literarnog konkursa i izložba fotografija „Pekarski dani – retrospektiva”.

U Art galeriji posetioci su mogli da razgledaju, ali i da kupe med i druge pčelinje proizvode ovdašnjih pčelarskih gazdinstava, zimnicu, slatko i džem od dunje i kupine, čajeve. Opšte udruženje preduzetnika Aleksinac predstavilo je delatnosti ovdašnjih preduzeća i firmi, a učenici poljoprivredne škole pekarske struke održali su tradicionalnu radionicu „Umetnički oblikovano testo”.

pekarski

Galerija 2 bila je rezervisana za izložbu koju su pripremili Etno udruženje „Korman” i Udruženje građana „Radinost”.

Sala Doma omladine i ove godine mirisala je na hleb, pogače, slano i slatko pecivo i domaće kolače koje su pripremili učenici osnovnih škola iz Žitkovca, Mozgova, Katuna, Loćike, Trnjana i Paraćina. Pored domaćina, Poljoprivredne škole „Šumatovac”, svoje specijalitete pokazali su i PU „Lane”, Visoka škola za vaspitače strukovnih studija i Dom učenika „Mladost”.

Drugi dan „Pekarskih dana” zatvorio je „Teatar 91” predstavom „Uhvaćen u mrežu”.

Trinaesti „Pekarski dani” biće završeni sutra stručnim predavanjima, izložbama i takmičarskom izložbom za najlepši slavski kolač.

pekarski pekarski  pekarski

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 3 =