Dekodiranje - Naslovna

Geometrija kao inspiracija

„ Dekodiranje” je naziv izložbe koja je sinoć otvorena u Art galeriji Centra za kulturu i umetnost. Reč je o zajedničkoj izložbi dve dizajnerke iz Niša, Anite Milić i Miljane Radenković. Njih je spojila geometrija sa svojim neiscrpnim potencijalom i beskonačnim mogućnostima prekomponovanja.

Dekodiranje - Slika 1

Vizuelno komunicirajući sa publikom, ove autorke otvaraju novu temu. Da bi poslale poruku, one proces stvaranja umetničkog dela, njihov nastanak i preobražaj prate optičkom iluzijom sa kojom podsećaju posmatrača na kompleksnost formiranja ideje i njene realizacije.

Anita Milić, docent na predmetu Grafičke komunikacije Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu smatra da je komunikacija eksplicitna ukoliko se izražava kroz papir kao medijum te formira kompleksna dela sa elementima treće dimenzije i naglaskom na ciklično obnavljanje energije u prirodi.

Dr Miljana Radenković, asistent na istom fakultetu, digitalnom grafikom gradi nepogrešivu mrežu linija i površina čime ističe etape stvaralačkog procesa preispitujući posebna emotivna stanja kroz koja umetnik tokom procesa prolazi.

Ova, prva izložba nakon renoviranja Art galerije koja sada može da se meri sa galerijama iz daleko većih gradova, biće otvorena do 3. septembra.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 12 =