Veće 14. 2. 2018.

Veće dnevnice?

Članovi veća su na početku današnje sednice dali saglasnost da se otpišu potraživanja lokalne samouprave od subjekta privatizacije Holding kompanije „Jumko” iz Vranja. Iznos sredstava koja se otpisuju je oko 24 hiljade dinara.

Na sednici je prihvaćen i Nacrt odluke o visini naknade predsedniku i članovima nadzornih odbora u Javnim preduzećima. Prema ovoj odluci predsedniku ubuduće pripada pet, a članovima četiri hiljade dinara po održanoj sednici. Inicijativa za povećanje dnevnica, kako se čulo na sednici, potekla je od Nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija”.

Članovi veća su doneli Odluku o izmeni Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje opštine Aleksinac s obzirom da je doktor Zoran Aleksić podneo ostavku na mesto predsednika. Njega će zameniti Slobodanka Jovanović, direktorka Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Aleksincu, a novi član Saveta biće Jasmina Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o pripajanju Zavičajnog muzeja Centru za kulturu i umetnost. Status dvoje zaposlenih, direktora ustanove i jednog zaposlenog na određeno vreme rešiće se tako što će sva prava i obaveze iz radnog odnosa u ime poslodavca preuzeti Centar za kulturu i umetnost.

Većnici su prihvatili izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac u protekloj godini i predloženi Plan rada Štaba za 2018. godinu.

O pomenutim odlukama veća, konačni sud daće odbornici na predstojećoj sednici, koja je planirana za sredu 21. februar.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

sixteen − three =