Tartan

Žitkovčani dobili tartan i teretanu

U sklopu projekta „Unapređenje sportske javne infrastrukture u Žitkovcu”, danas su u ovom naselju predata na korišćenje dva sportska objekta – rekonstruisani košarkaški teren i nova teretana za rekreaciju na otvorenom. Sportske objekte svečano su otvorili predsednik opštine Nenad Stanković i bivši košarkaški reprezentativac Srbije Aleksandar Rašić.

Tartan
Teretana na otvorenom: Novo mesto za igru i druženje

̶ U većini seoskih naselja naša opština ima asfaltirane sportske terene. U većim naseljima ti tereni su u međuvremenu dobili i rasvetu, tako da mogu da se koriste i noću, a Žitkovac je sada dobio prvi sportski teren sa tartan podlogom. Mi ćemo svakako i dalje ulagati u razvoj sporta i u sportske terene, na vama je da se bavite sportom jer je to zdravo i za vas i za naciju kojoj pripadamo ̶ rekao je predsednik Stanković. 

Tartan
Školarci iskoristili priliku da se fotografišu sa bivšim reprezentativcem

U okviru projekta „Unapređenje sportske javne infrastrukture u Žitkovcu” tartan podlogom presvučeno je 405 kvadratnih metara površine terena za košarku, izgrađena je teretana za rekreaciju na otvorenom i postavljena montažno-demontažna tribina sa 12 sedišta.

Vrednost radova iznosi dva miliona i sto hiljada dinara, a projekat su zajedničkim snagama realizovali Ministarstvo omladine i sporta i Opština Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 + five =