Tartan

Житковчани добили тартан и теретану

У склопу пројекта „Унапређење спортске јавне инфраструктуре у Житковцу”, данас су у овом насељу предата на коришћење два спортска објекта – реконструисани кошаркашки терен и нова теретана за рекреацију на отвореном. Спортске објекте свечано су отворили председник општине Ненад Станковић и бивши кошаркашки репрезентативац Србије Александар Рашић.

Tartan
Теретана на отвореном: Ново место за игру и дружење

̶ У већини сеоских насеља наша општина има асфалтиране спортске терене. У већим насељима ти терени су у међувремену добили и расвету, тако да могу да се користе и ноћу, а Житковац је сада добио први спортски терен са тартан подлогом. Ми ћемо свакако и даље улагати у развој спорта и у спортске терене, на вама је да се бавите спортом јер је то здраво и за вас и за нацију којој припадамо ̶ рекао је председник Станковић. 

Tartan
Школарци искористили прилику да се фотографишу са бившим репрезентативцем

У оквиру пројекта „Унапређење спортске јавне инфраструктуре у Житковцу” тартан подлогом пресвучено је 405 квадратних метара површине терена за кошарку, изграђена је теретана за рекреацију на отвореном и постављена монтажно-демонтажна трибина са 12 седишта.

Вредност радова износи два милиона и сто хиљада динара, а пројекат су заједничким снагама реализовали Министарство омладине и спорта и Општина Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + one =