Zbrka oko dobroćudnog vuka

Ansambl Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara predstavio je najmlađima jednu drugačiju priču o vuku i Crvenkapi. Pisac komada Radoslav Pavelkić je poput mnogih savremenih autora koji su se bavili Crvenkapom uradio suprotno od onog što su ostavila braća Grim. U njegovoj verziji vuk je sasvim drugačiji. Dobroćudan i raspevan želi da bude prijatelj sa ljudima, ali mu to ne uspeva zbog uvreženog stereotipa. Sve se menja kad upoznaje Crvenkapu i njenu baku što, nakon niz peripetija, dovodi do srećnog kraja.

Reditelj predstave Miodrag Dinulović, upravnik Kraljevačkog pozorišta i rođeni Aleksinčanin je na scenu postavio jednu lagodnu igru od početka do kraja u kojoj uživaju i stari i mladi. To potvrđuje i Rifat Rifatović koji je tumačio lik vuka istakavši da je rad sa rediteljem Dinulovićem doneo jednu jako zanimljivu percepciju rada. Taj rad koji je ocenio laganim ali i veoma postupnim, uz lepo igranje glumaca doneo je očekivane rezultate.

– Radoslav Pavelkić je napravio malu vodviljsku igru sa ovom predstavom koju je Dinulović pretvorio pomalo u „Nušićijaduˮ pogotovu što policajac neodoljivo podseća na Jerotija iz „Sumnjivog licaˮ. U igri Dušana Živanića ima tih elemenata – rekao je uvodničar u sinoćni razgovor sa akterima predstave Branko Popović.

Uloga policajca koja je osvojila simpatije publike Dušanu Živaniću je donela nagradu – glumac večeri. Poseban šarm ovom liku doneo je i govor karakterističan za Crnogorce.

– Na prvoj čitalačkoj probi krenulo je sa tim dijalektom a što se Mišku Dinuloviću dopalo i tog istog trenutka je i fiksirano a što je i publika je sa velikim simpatijama prihvatila – rekao je Dušan Živanić.

Festival se nastavlja večeras nastupom Puls Teatra iz Lazarevca koji će odigrati predstavu „Damojedˮ koju je po tekstu Nataše Ilić režirao Aleksandar Trmčić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − 11 =