Збрка око доброћудног вука

Ансамбл Регионалног позоришта из Новог Пазара представио је најмлађима једну другачију причу о вуку и Црвенкапи. Писац комада Радослав Павелкић је попут многих савремених аутора који су се бавили Црвенкапом урадио супротно од оног што су оставила браћа Грим. У његовој верзији вук је сасвим другачији. Доброћудан и распеван жели да буде пријатељ са људима, али му то не успева због увреженог стереотипа. Све се мења кад упознаје Црвенкапу и њену баку што, након низ перипетија, доводи до срећног краја.

Редитељ представе Миодраг Динуловић, управник Краљевачког позоришта и рођени Алексинчанин је на сцену поставио једну лагодну игру од почетка до краја у којој уживају и стари и млади. То потврђује и Рифат Рифатовић који је тумачио лик вука истакавши да је рад са редитељем Динуловићем донео једну јако занимљиву перцепцију рада. Тај рад који је оценио лаганим али и веома поступним, уз лепо играње глумаца донео је очекиване резултате.

– Радослав Павелкић је направио малу водвиљску игру са овом представом коју је Динуловић претворио помало у „Нушићијадуˮ поготову што полицајац неодољиво подсећа на Јеротија из „Сумњивог лицаˮ. У игри Душана Живанића има тих елемената – рекао је уводничар у синоћни разговор са актерима представе Бранко Поповић.

Улога полицајца која је освојила симпатије публике Душану Живанићу је донела награду – глумац вечери. Посебан шарм овом лику донео је и говор карактеристичан за Црногорце.

– На првој читалачкој проби кренуло је са тим дијалектом а што се Мишку Динуловићу допало и тог истог тренутка је и фиксирано а што је и публика је са великим симпатијама прихватила – рекао је Душан Живанић.

Фестивал се наставља вечерас наступом Пулс Театра из Лазаревца који ће одиграти представу „Дамоједˮ коју је по тексту Наташе Илић режирао Александар Трмчић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + four =