Savet za bezbednost

Zbog radova u Vitkovacu – 23. aprila obustava saobrćaja

Saobraćaj na putnom pravcu Vitkovac – prema Đunisu i Ražnju biće obustavljen u utorak, 23. aprila, od sedam do 19 časova. U tom periodu „Infrastrukture železnice Srbije” izvodiće radove na zameni pragova, montaži kontra šina i izradi kolovoza od betonskih ploča na pružnom prelazu nakon izlaska iz naselja, prema državnom putu Kaonik-Praskovče.

Komisija Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac je već ranije ukazivala na loše stanje pojedinih pružnih prelaza i tražila od Železnice da preduzme određene aktivnosti. Zato je ovo iznenadno Obaveštenje, koje je razmatrano na jučerašnjoj sednici, ohrabrujući nagoveštaj da će u budućnosti pružni prelazi u našoj opštini biti sređeniji, a samim tim i bezbedniji. Pošto se radi o potpunoj obustavi saobraćaja, nadležne službe postaviće neophodnu signalizaciju i odrediće alternativne, zaobilazne, pravce.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Aleksinac je doneo odluku da se u naselju Vitkovac postavi saobraćajno ogledalo i to sa leve strane kolovoza opštinskog puta, naspram centra raskrsnice, iz koje se skreće u deo Vitkovca. Preciznije radi se o raskrsnici ispred pružnog prelaza na izlasku iz Donjeg Ljubeša, odnosno ulasku u naselje Vitkovac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 − 2 =