Vaučeri za sportsku opremu

Нови спортски реквизити за алексиначка села и школе

На свечаности уприличеној у сали Скупштине општине Алксинац данас су представницима неколико алексиначких школа и месних заједница уручени ваучери за спортску опрему и реквизите, као поклон локалне Канцеларије за младе и Министарства омладине и спорта Републике Србије. Нове лопте, кошаркашке табле и одбојкашке мреже убудуће ће бити на располагању младима из Алексинца, Алексиначког Рудника, Житковца, Лужана, Прћиловице, Малог Дреновца, Витковца, Копривнице и Бовна.

‒ Као и сваке године обезбедили смо опрему за месне заједнице. Новина ове године је да смо обезбедили кошаркашке табле од плексигласа и за наше основне и средње школе које поседују фискултурне сале. Опрему је добило пет школа и седам месних заједница. Циљ овог нашег пројекта је да обезбедимо што боље и квалитетније услове младима у руралним срединама и основцима и средњошколцима за бављење спортом ‒ рекао је координатор Канцеларије за младе општине Алексинац, Стефан Ђурић. 

Vaučeri za sportsku opremu

Део средстава за набавку ових спортских реквизита обезбеђен је од стране Министарства омладине и спорта у склопу спровођења политике на локалу, а део средстава обезбедила је и локална самоуправа.

‒ Надам се да ће у будућности бити више пара односно да ћемо моћи да обезбедимо више опреме и да ће сви моћи да комплетирају своја игралишта, односно да добију неке нове спортске реквизите – рекао је заменик председника општине Чедомир Ракић, који је уручио ваучере. 

Табле и обруче од плексигласа добиле су основне школе „Љупче Николић” и „Вожд Карађорђе” из Алексинца, „Вук Караџић” из Житковца и „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника, као и Алексиначка гимназија. Кошаркашке табле добиле су месне заједнице Лужане, Прћиловица, Мали Дреновац, Витковац и Копривница, кошаркашке лопте Житковац, а Бован мрежу за одбојку.

Vaučeri za sportsku opremu

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 5 =