Sve za ljubav

Završen ZIPO fest: „Pinokiju” najviše nagrada

Spuštanjem zavese nakon predstave „Pepeljuga” Gradskog pozorišta „Teatar 91”, koja je odigrana u čast nagrađenih, sinoć je ujedno spuštena zavesa i na ovogodišnji drugi Zimski pozorišni festival za decu.

Marko Gvero
Marko Gvero

Nakon odgledanih šest takmičarskih predstava pozorišta iz cele Srbije, žiri je odlučio da nagrada za najbolju epizodnu ulogu pripadne Marku Gveru i to za ulogu Miloša Vidakovića u predstavi „Sve za ljubav” pozorišta lutaka „Pinokio” iz Novog Beograda.

Nagrada za najbolju scenografiju uručena je Aleksandru Trmčiću za scenografiju u predstavi „Damojed” Puls teatra iz Lazarevca, dok je nagrada za najbolju kostimografiju otišla Mirjani Stojiljković za kostim u predstavi „Zvonar Bogorodičine crkve u Parizu” Kruševačkog pozorišta.

Damajoed
Predstava “Damojed”; najbolja scenografija
Zvonar
Predstavi “Zvonar” nagrada za najbolju kostimografiju 

Za glumca festivala proglašen je Goran Popović za uloge Dželata, Lava i Gusara u predstavi „Sve za ljubav” pozorišta lutaka „Pinokio”.

Sve za ljubav
Glumac festivala Goran Popović 

Ova predstava je proglašena i za najbolju predstavu u celini, a iz Aleksinca je ponela i nagradu za najbolju režiju koja je uručena reditelju Vladimiru Laziću.

Žiri je odlučio da dodeli specijalnu nagradu za kolektivnu igru i to ansamblu predstave „Veliki odmor” Malog pozorišta „Duško Radović” iz Beograda.

Veliki odmor
Za komad “Veliki odmor” specijalna nagrada

Kao i prošle, i ove godine na festivalu je radio žiri u sastavu Igor Bojović, dramski pisac i scenarista, Dragoslav Ranđelović, psiholog i reditelj i Srđan Stojadinović Lebi, glumac.

– Mislim da je festival uspeo i da je pokazao kvalitativan napredak u odnosu na prošlu godinu, tako da mu možemo predvideti dug vek. Što je najvažnije on je pokazao presek ovogodišnje produkcije za decu pozorišta Srbije – rekao je predsednik žirija Igor Bojović.

Žiri je pored selekcije predstava bio zadovoljan i najmlađom aleksinačkom publikom uz konstataciju da ona zaslužuje nekoliko ovakvih festivala godišnje, a ne samo jedan.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 4 =