Sve za ljubav

Завршен ЗИПО фест: „Пинокију” највише награда

Спуштањем завесе након представе „Пепељуга” Градског позоришта „Театар 91”, која је одиграна у част награђених, синоћ је уједно спуштена завеса и на овогодишњи други Зимски позоришни фестивал за децу.

Marko Gvero
Марко Гверо

Након одгледаних шест такмичарских представа позоришта из целе Србије, жири је одлучио да награда за најбољу епизодну улогу припадне Марку Гверу и то за улогу Милоша Видаковића у представи „Све за љубав” позоришта лутака „Пинокио” из Новог Београда.

Награда за најбољу сценографију уручена је Александру Трмчићу за сценографију у представи „Дамојед” Пулс театра из Лазаревца, док је награда за најбољу костимографију отишла Мирјани Стојиљковић за костим у представи „Звонар Богородичине цркве у Паризу” Крушевачког позоришта.

Damajoed
Представа “Дамојед”; најбоља сценографија
Zvonar
Представи “Звонар” награда за најбољу костимографију 

За глумца фестивала проглашен је Горан Поповић за улоге Џелата, Лава и Гусара у представи „Све за љубав” позоришта лутака „Пинокио”.

Sve za ljubav
Глумац фестивала Горан Поповић 

Ова представа је проглашена и за најбољу представу у целини, а из Алексинца је понела и награду за најбољу режију која је уручена редитељу Владимиру Лазићу.

Жири је одлучио да додели специјалну награду за колективну игру и то ансамблу представе „Велики одмор” Малог позоришта „Душко Радовић” из Београда.

Veliki odmor
За комад “Велики одмор” специјална награда

Као и прошле, и ове године на фестивалу је радио жири у саставу Игор Бојовић, драмски писац и сценариста, Драгослав Ранђеловић, психолог и редитељ и Срђан Стојадиновић Леби, глумац.

– Мислим да је фестивал успео и да је показао квалитативан напредак у односу на прошлу годину, тако да му можемо предвидети дуг век. Што је најважније он је показао пресек овогодишње продукције за децу позоришта Србије – рекао је председник жирија Игор Бојовић.

Жири је поред селекције представа био задовољан и најмлађом алексиначком публиком уз констатацију да она заслужује неколико оваквих фестивала годишње, а не само један.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =