pijaca

Где су продавци са бувљака?

Продавци на алексиначкој бувљој пијаци од данас своју робу продају на новој локацији. У склопу припрема за почетак радова на уређењу Зелене пијаце у чијем се саставу налази и бувљак, власници тезги у овом делу до сутра имају рок да своју продају преместе у затворени простор тржнице на првом спрату. Ипак продавци нису сачекали крајњи рок јер већ данас на платоу Зелене пијаце нема ниједне тезге са робом, а у складу са захтевом управљача пијаце оне су премештене у поменути простор где ће бити до завршетка радова.

Продавци са којима смо разговарали кажу да за сада не могу да оцене каква ће бити посета и уопште продаја, пошто је тек почетак, али се надају да ће ово решење бити привремено и да ће бити изграђени типски објекти око новопостављених надстрешница на Зеленој пијаци. На месту некадашње бувље пијаце осим радника комуналног који припремају терен за извођаче радова, затекли смо и неке посматраче који су нам рекли да се нису сви продавци са бувљака преселили на први спрат тржнице, већ да су неки од њих отишли својим кућама, а да има и оних који су пронашли нову локацију за пласман робе.

pijaca
Први дан у затвореном простору 

Иначе, продавци поврћа и воћа током радова налазиће се у приземљу тржнице, где су углавном смештени током зимског периода. Према речима надлежних из Општинске управе, радови на Зеленој пијаци требало би да почну средином фебруара и трају око три месеца. Овим пројектом поред изградње надстрешнице на пијаци обухваћена је и санација мокрих чворова и проширење капацитета. Радове на Зеленој пијаци ЕУ ПРО финансира са 80%, а преосталих 20% издваја локална самоуправа, док је укупна инвестиција процењена на око 17 милиона динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =