Za uspešan početak Big Bend RTS i Nada Pavlović

Na početku ovogodišnjih muzičkih dešavanja, kada je u pitanju program aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost, u petak naveče bili smo svedoci veoma uspešnog muziciranje, pred skoro punom salom Doma kulture, čuvenog Big Benda RTS. Ovaj sastav se ovdašnjoj publici, osim klasičnim već poznatim numerama, predstavio i svojim novim kopozicijama.

Veče je nastupom upotpunila naša čuvena džez pevačica Nada Pavlović, koja je i sama poreklom iz Aleksinca. Za nju je to bio posebno emotivan doživljaj da ponovo nastupi u svom rodnom gradu, pred svojom nastavnicom muzičkog, školskim drugovima , rodbinom i svojim nekadašnjim sugrađanima. Te dodatne emocije kao da su još više inspirisale ovu umetnicu da publici priredi nezaboravne trenutke uživanja u svetskim džez hitovima, ali domaćim numerama.

Pozdravljajući prisutnu publiku, direktor Centra Maja Radoman Cvetičanin je izrazila veliko zadovoljstvo što je prvi koncert u ovoj godini, u organizaciji ustanove na čijem je čelu, baš nastup BIG Benda RTS i Aleksinčanke, po rođenju i detinjstvu, Nade Pavlović. Ona je još i kazala da je ovakav početak nagoveštaj uspešne godine kada su u pitanju muzički događaji na aleksinačkoj sceni.

Svoje emocije nije ni jednog trenutka skrivala Nada Pavlović, naša džez diva, govoreći pohvalno o sadašnjem kulturnom trenutku Aleksinca, ali i nekadašnjim čarima ovog gradića.

‒ Ja pamtim Aleksinac koji je imao mnogo škola, mnogo đaka, mnogo studenata i bilo je veoma dinamično, živahno. prelepo i, naravno, romantično. Svi smo bili isti. Naravno, to je sve sada drugačije. Ali bitno je da i u ovakvom gradiću ima kvalitetnih kulturnih događaja i ljudi koji se trude da ih očuvaju. Večeras se pokazalo da i za ovakve nastupe ima zainteresovane publike i da je bitno ljudima ponuditi izbor ‒ kaže pevačica očito zadovoljna kako su Aleksinčani propratili njen nastup.

Ovaj koncert je prvi radni nastup Nade Pavlović u svom rodnom gradu koga je napustila sa 16 godina. Pre toga, kao dvanestogodišnjakinja, na sceni u Aleksincu, pobedila je na putujućoj manifestaciji Radio Beograda „Mikrofon je vašˮ sa pesmom „Gde si dušo, gde si ranoˮ.

Fotografije koncerta možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − fifteen =