Богојављенски крст Костадиновићу

Поводом великог хришћанског празника Богојављења, широм Србије јуче се пливало за Часни крст.

Тако је било и на Јужној Морави код Катуна, где је забележен нови рекорд када је реч о броју такмичара. Пред неколико стотина знатижељних посматрача, у хладну Мораву скочио је 31 такмичар, што је за 12 више него лане. Пре такмичења, поред реке је одржано водоосвећење, а након тога су се пливачи покропили и добили благослов.

Раздаљину од 33 метра први је препливао Драган Костадиновић, студент права из Бобовишта, на друго место пласирао се Александар Ђурић са Алексиначког Рудника, док је трећу позицију освојио Марко Милојковић, аутолимар из Моравца.

Сва тројица такмичара награђени су пехарима које им је уручила Ташана Јевтић, начелница Одељења за општу управу и друштвене делатности Општинске управе Општине Алексинац. Уз то победник је награђен крстом који је направио столар Славиша Стојановић из Добрујевца.

‒ Од 2013. године, када смо такмичење организовали први пут, трудимо се да сваке године буде све боље. На почетку је било осам такмичара, а данас смо пребацили тридесет. Радује нас што је све више посетилаца и пливача не само са подручја општине Алексинац, већ и из околних градова ‒ рекао је за наш портал јереј Стефан Милановић.

Такмичење за Часни крст, осми пут заредом, организовала је Црвена општина у Станцима и Сепарација „Јаковљевић и синˮ.


Расте интересовање

Такмичење за Часни крст у Катуну лане је окупило 19 пливача, међу којима је била и једна жена, а ове године стартовао је 31 такмичар. Пливачи су били из Алексинца, Ниша, Доње Топонице, Дражевца, Тешице, Моравца, Трњана, Доњег Адровца, Алексиначког Бујмира, Алексиначког Рудника, Бобовишта, Краљева, Суботинца, Доњег Крупца, Липовца, Липовца код Ражња, Сокобање и Јагодине.


Пливао и светски шампион

На такмичењу је учествовао и 56.годишњи Раде Панић, професор физичке културе и свестрани спортиста из Јагодине, који је, поред осталог, и двоструки светски шампион у бодибилдингу.


Више фотографија можете наћи на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − twelve =