За успешан почетак Биг Бенд РТС и Нада Павловић

На почетку овогодишњих музичких дешавања, када је у питању програм алексиначког Центра за културу и уметност, у петак навече били смо сведоци веома успешног музицирање, пред скоро пуном салом Дома културе, чувеног Биг Бенда РТС. Овај састав се овдашњој публици, осим класичним већ познатим нумерама, представио и својим новим копозицијама.

Вече је наступом употпунила наша чувена џез певачица Нада Павловић, која је и сама пореклом из Алексинца. За њу је то био посебно емотиван доживљај да поново наступи у свом родном граду, пред својом наставницом музичког, школским друговима , родбином и својим некадашњим суграђанима. Те додатне емоције као да су још више инспирисале ову уметницу да публици приреди незаборавне тренутке уживања у светским џез хитовима, али домаћим нумерама.

Поздрављајући присутну публику, директор Центра Маја Радоман Цветичанин је изразила велико задовољство што је први концерт у овој години, у организацији установе на чијем је челу, баш наступ БИГ Бенда РТС и Алексинчанке, по рођењу и детињству, Наде Павловић. Она је још и казала да је овакав почетак наговештај успешне године када су у питању музички догађаји на алексиначкој сцени.

Своје емоције није ни једног тренутка скривала Нада Павловић, наша џез дива, говорећи похвално о садашњем културном тренутку Алексинца, али и некадашњим чарима овог градића.

‒ Ја памтим Алексинац који је имао много школа, много ђака, много студената и било је веома динамично, живахно. прелепо и, наравно, романтично. Сви смо били исти. Наравно, то је све сада другачије. Али битно је да и у оваквом градићу има квалитетних културних догађаја и људи који се труде да их очувају. Вечерас се показало да и за овакве наступе има заинтересоване публике и да је битно људима понудити избор ‒ каже певачица очито задовољна како су Алексинчани пропратили њен наступ.

Овај концерт је први радни наступ Наде Павловић у свом родном граду кога је напустила са 16 година. Пре тога, као дванестогодишњакиња, на сцени у Алексинцу, победила је на путујућој манифестацији Радио Београда „Микрофон је вашˮ са песмом „Где си душо, где си раноˮ.

Фотографије концерта можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =