Biro

Za nezaposlene: Umesto lično putem telefona i mejla

U skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije Nacionalna služba za zapošljavanje u Aleksincu prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima.

Počev od danas obustavljen je neposredni rad sa strankama, pa u narednom periodu neće postojati mogućnost ličnog javljanja tražilaca zaposlenja. Takođe se prekidaju obuke dok se za nastavak ne steknu uslovi, obustavljaju se prijemi zahteva za učešće u merama aktivnog zapošljavanja, odlažu se postupanja po podnetim zahtevima za realizaciju ovih mera, a poslodavci koji podnose zahtev za izdavanje i produženje radnih dozvola mogu to da urade elektronskim putem na mejl adresu Filijale Niš.

Vrata NSZ Zbog svega gore iznetog korisnici usluga NSZ se upućuju na alternativne oblike komunikacija, telefonom, mejlom i drugo. Za posredovanje i prijave tražilaca zaposlenja u službi u Aleksincu na raspolaganju je telefon 018/806-170, a za određene usluge moraju da se kontaktiraju sledeći telefoni u Nišu:

Posredovanje i prijave tražilaca zaposlenja Niš – 018/501-258, mirka.petrovic@nsz.gov.rs
Dodatno obrazovanje i obuka – 018/501-275, tamara.milosevic@nsz.gov.rs
Programi zapošljavanja – 018/501-282, natasa.toncev@nsz.gov.rs
Radne dozvole i novčana naknada – 018/501-248, mirjana.radojevic@nsz.gov.rs

Na obaveštenju koje je istaknuto na ulaznim vratima Nacionalne službe za zapošljavanje u Aleksincu se još kaže da će korisnici usluga moći sva prava da ostvare po uspostavljanju redovnog poslovanja, a po prestanku vanrednog stanja ažuriraće se evidencije o tražiocima zaposlenja.

A što se tiče zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu obaveštenje u vezi sa njihovom prijavom biće dostavljeno naknadno.

 

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − three =