Biro

За незапослене: Уместо лично путем телефона и мејла

У складу са одлуком о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије Национална служба за запошљавање у Алексинцу прилагодила је свој рад новонасталим околностима.

Почев од данас обустављен је непосредни рад са странкама, па у наредном периоду неће постојати могућност личног јављања тражилаца запослења. Такође се прекидају обуке док се за наставак не стекну услови, обустављају се пријеми захтева за учешће у мерама активног запошљавања, одлажу се поступања по поднетим захтевима за реализацију ових мера, а послодавци који подносе захтев за издавање и продужење радних дозвола могу то да ураде електронским путем на мејл адресу Филијале Ниш.

Vrata NSZ Због свега горе изнетог корисници услуга НСЗ се упућују на алтернативне облике комуникација, телефоном, мејлом и друго. За посредовање и пријаве тражилаца запослења у служби у Алексинцу на располагању је телефон 018/806-170, а за одређене услуге морају да се контактирају следећи телефони у Нишу:

Посредовање и пријаве тражилаца запослења Ниш – 018/501-258, mirka.petrovic@nsz.gov.rs
Додатно образовање и обука – 018/501-275, tamara.milosevic@nsz.gov.rs
Програми запошљавања – 018/501-282, natasa.toncev@nsz.gov.rs
Радне дозволе и новчана накнада – 018/501-248, mirjana.radojevic@nsz.gov.rs

На обавештењу које је истакнуто на улазним вратима Националне службе за запошљавање у Алексинцу се још каже да ће корисници услуга моћи сва права да остваре по успостављању редовног пословања, а по престанку ванредног стања ажурираће се евиденције о тражиоцима запослења.

А што се тиче захтева за остваривање права на новчану накнаду обавештење у вези са њиховом пријавом биће достављено накнадно.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 6 =