OpštinaAleksinac

У државне институције само кад је неопходно – мере заштите су приоритет

Државне и јавне институције у Алексинцу од данас су почеле да примењују нове мере које је донела Влада Републике Србије у циљу сузбијања ширења вируса Ковид-19.

У зграду општине може се ући само до портирнице, а за све остале послове које сте намеравали да завршите када је у питању локална администрација добићете обавештење од стране службеног лица.

Изузеци се не чине па смо и ми из медија морали да сачекамо да тражено службено лице сиђе како бисмо добили неопходне информације. Зато без преке потребе ових дана немојте ићи у државне институције.
Сличне мере су и у Пореској управи где на вратима пише да због поменутих мера не раде са странкама.

Наравно да прописи не могу да предвиде све животне ситуације, па су наши новинари присуствовали и доласку странке у локалну самоуправу, којој је била потребна потврда да је њен отац, који је инострани пензионер, старија особа и да је жив, како би могао да настави са примањем својих принадлежности из европске земље где је провео радни век. Овакви проблеми су решиви, али је савет да се пре него што се за такве неопходне ствари крене пут локалне администрације позове телефон 809-001 и затраже одређена појашњења. Оно што је битно јесте да грађани не зову за послове и радње које су стопиране за време трајања ванредног стања.

Иако све одаје утисак непријатности када су у питању пооштрене мере у јавним и државним установама са друге стане пак уливају сигурност како за запослене тако и за локалну заједницу, да оне неће бити покретач ширења заразе што је изузетно значајно у данима који су пред нама.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + seventeen =