Pijaca

Za nedelju dana prepolovljena cena jagoda

Ovih dana posetioce Zelene pijace u Aleksincu očekuje šarena, bogata i raznovrsna ponuda, a dobra vest za kupce je i da su cene nekih proizvoda drastično opale. Tako su se jagode, koje su do samo pre nedelju dana koštale 300 dinara za kilogram, danas mogle kupiti već po ceni od 100 do 150 dinara. Možda je veliki pad cene uticao na to da trenutno najtraženijeg voća već do podneva skoro da nije bilo na tezgama.

Iako je cena na pijaci drastično opala, primetno je da marketi i dalje drže cenu, pa se u pojedinim jagoda i dalje prodaje za skoro 300 dinara po kilogramu.

Pijačni prodavci su prepolovili i cenu trešnje, pa se kilogram ovog voća takođe može kupiti za 150 dinara.

Pijaca

Što se povrća tiče, njega ima u izobilju, a cene se nisu preterano menjale u odnosu na prethodnu nedelju. Primetno je da nema poskupljenja, a poneko povrće pojeftinilo je za nekoliko desetina dinara. Prodavci nam kažu da posećenost pijace i dalje nije na zadovoljavajućem nivou.

‒ Dosta robe, malo mušterija – ovako nam trenutnu situaciju na pijaci opisuje jedan od prodavaca.

Paradajz i dalje drži cenu, koja se kreće od 100 do 130 dinara za kilogram. Krastavac se sada može kupiti i za 80 dinara, kao i mladi krompir, ali to su najniže cene ovog povrća koje se mogu naći na pijaci, pošto je kod nekih prodavaca cena za kilogram 100 dinara. Paprika iz uvoza, koja je prošle nedelje koštala od 200 do 250 dinara, sada se može kupiti i od 150 do 200 dinara po kilogramu, koliko je otprilike i cena u marketima.

U ponudi su i zelene papričice (10-15 dinara), mladi luk (80 dinara) i kupus (30-50 dinara). Bogata je i ponuda rasada, po ceni od 10-20 dinara za papriku, 50 za paradajz i bostan, dok vezica praziluka košta 100 dinara.

Izvor fotografija: Fejsbuk stranica Pijaca Aleksinac i okolina

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + four =