Za aleksinačke penzionere paketi samo ako država obezbedi sredstva

Već duže vreme se aleksinački penzioneri sa niskim primanjima pitaju da li će dobiti pakete pomoći od oštine, poput onih koji su podeljeni u Beogradu, Nišu i drugim gadovima. Na ovo pitanje, predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković ne daje baš optimističan odgovor jer kaže da u budžetu nema novca za takva davanja. On objašnjava da bi brojnost penzionera zahtevala velika izdvajanja, a još je neizvesno kakve je finansijske posledice po opštinski budžet ostavila kriza izazvana koronavirusom.

‒ Što se tiče pomoći penzionerima, naročito onima koji imaju ispod 30 hiljada penziju, ako država bude obezbedila sredstva za tako nešto mi ćemo ih distribuirati. Mi takve penzionere imamo 9.100 na području naše opštine, što je impozantna brojka. Priliv u budžetu je sada izuzetno mali, pitanje je kako ćemo i čega morati da se odreknemo ove godine u budžetu i mi novac za tako veliko, opsežno davanje nemamo – kaže Stanković. 

On podseća da su iz budžeta obezbeđeni paketi pomoći za porodice koje po kriterijumu Centra za socijalni rad na teritoriji opštine žive najteže. Njima je podeljeno 1.700 paketa hrane i hemijskih sredstava.

Prema nekim našim nezvaničnim saznanjima, za pakete penzionerima iz opštinske kase moralo bi da se izdvoji oko 20 miliona dinara.

 

2 komentara

  1. Aleksinacka samouprava je naj nesposobnija na kugli zemaljskoj,ne samo ova vec I sve prethodne. A drzavi smo uvek bili poslednja rupa na svirali.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 3 =