Norveška

Vučić poručio predsednicima opština: Ne stidite se da tražite

Na današnjem dvočasovnom skupu „Norveška za vas”, koji je održan u aleksinačkom Domu kulture, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je prisutnim čelnicima lokalnih samouprava da što više učestvuju u programima norveške ambasade i da se ne stide da traže pomoć. On je to više puta spomenuo tokom današnjeg skupa aludirajući i na svoj odnos sa visokim zvaničnicima drugih zemalja poput Angele Merkel, rekavši da kad god vidi nemačku kancelarku on koristi priliku da nešto traži za Srbiju. Vučić

‒ Ja sam molio za još više para Norvežane, za posao. Tako da Vaša ekselencijo, još jedanput Vas molim za još više novca, ali ne samo novca već i brige i obuke koju možete da pružate našim ljudima širom Srbije i na tome smo Vam zahvalni – poručio je Vučić ambasadoru Norveške. 

Predsednik je istakao i da, osim novčane pomoći koju daje Norveška, a koja od 2000. iznosi blizu 250 miliona evra, predstavnici opština uče kako da transparentno i odgovorno obavljaju posao u lokalnim samoupravama.

‒ I da Vam odmah kažem Vaša ekselencijo vole naši predsednici opština kad dobiju pare sa strane, svi vole, ali najviše kada dobiju nenamenske pare od Vlade, pa mogu da troše kako hoće, a za nas je važno da što više ide preko UNOPS-a i preko vas jer onda tu se zna tačno kako, na koji način i po kojim procedurama se taj novac troši – rekao je Vučić. 

On se zahvalio Norvežanima na projektima na osnovu kojih naši ljudi uče i osposobljavaju se, a takođe i na velikoj podršci koju Norveška daje za borbu protiv nasilja u porodica.

Vučić je izrazio i zahvalnost što je njegova kampanja „Budućnost Srbije”, u kojoj namerava da poseti sve upravne okruge u Srbiji započela na ovakav način.

‒ Veoma sam srećan što na ovakav način mogu da kažem da smo krenuli u obilazak Srbije, da razgovaram i sa našim građanima i sa ljudima koji su odgovorni na lokalnom nivou da život građana učine neuporedivo boljim i ja se nadam da ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju – rekao je predsednik Srbije. 

Nakon Aleksinca predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u Grdeličku klisuru gde će obići trasu Koridora 10 i most Vrla.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 10 =