Norveška

Председник Алексинца отворио скуп „Норвешка за вас”

У Алексинцу је данас одржан скуп који је посвећен сарадњи Краљевине Норвешке са Србијом односно неразвијеним подручјима наше земље, и пројектима који су реализовани уз помоћ донација ове скандинавске земље. Поред председника Александра Вучића који је након званичног обраћања напустио Алексинац, данашњем састанку присуствовао је и амбасадор Норвешке Анре Санс Бјорнстад, министри у Влади Републике Србије и представници 91 локалне самоуправе које су обухваћене пројектом „Норвешка за вас”.

Nenad Stanković Данашњи скуп у Алексинцу отворио је председник општине Алексинац Ненад Станковић, који је овом приликом изразио задовољство што је, како је рекао, Алексинцу указана велика част организовањем скупа на тако високом нивоу.

Председник општине домаћина истакао је и да је Александар Вучић посећивао Алексинац више него сви председници наше државе, како год се она звала, у последњих сто година.

‒ Та чињеница сама по себи говори довољно, а ја бих изнео још један податак мало познат многима, наш председник Александар Вучић одлично познаје и сеоско подручје на територији општине Алексинац – додао је Станковић.

Станковић се овом приликом захвалио и амбасади Краљевине Норвешке и његовој екселенцији на пројектима који су уз помоћ амбасаде и УНОПС-а реализовани последњих година и додао да је алексиначка локална самоуправа заинтересована да подиже ниво сарадње на том подручју.

Nenad Stanković

О пројектима које је алексиначко Друштво за развој креативности спровело уз финансијску помоћ Краљевине Норвешке говорила је стручни сарадник у овом удружењу Снежана Живадиновић. Такође, мимо званичног распореда на скупу су говорили и градоначелник Краљева Предраг Терзић, председник општине Бела Паланка Горан Миљковић и председник општине Босилеград Влада Захаријев.
Састанак „Норвешка за вас” завршен је до 14 сати, а на крају су се обратили и министри, Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 16 =