Norveška

Вучић поручио председницима општина: Не стидите се да тражите

На данашњем двочасовном скупу „Норвешка за вас”, који је одржан у алексиначком Дому културе, председник Републике Србије Александар Вучић поручио је присутним челницима локалних самоуправа да што више учествују у програмима норвешке амбасаде и да се не стиде да траже помоћ. Он је то више пута споменуо током данашњег скупа алудирајући и на свој однос са високим званичницима других земаља попут Ангеле Меркел, рекавши да кад год види немачку канцеларку он користи прилику да нешто тражи за Србију. Vučić

‒ Ја сам молио за још више пара Норвежане, за посао. Тако да Ваша екселенцијо, још једанпут Вас молим за још више новца, али не само новца већ и бриге и обуке коју можете да пружате нашим људима широм Србије и на томе смо Вам захвални – поручио је Вучић амбасадору Норвешке. 

Председник је истакао и да, осим новчане помоћи коју даје Норвешка, а која од 2000. износи близу 250 милиона евра, представници општина уче како да транспарентно и одговорно обављају посао у локалним самоуправама.

‒ И да Вам одмах кажем Ваша екселенцијо воле наши председници општина кад добију паре са стране, сви воле, али највише када добију ненаменске паре од Владе, па могу да троше како хоће, а за нас је важно да што више иде преко УНОПС-а и преко вас јер онда ту се зна тачно како, на који начин и по којим процедурама се тај новац троши – рекао је Вучић. 

Он се захвалио Норвежанима на пројектима на основу којих наши људи уче и оспособљавају се, а такође и на великој подршци коју Норвешка даје за борбу против насиља у породица.

Вучић је изразио и захвалност што је његова кампања „Будућност Србије”, у којој намерава да посети све управне округе у Србији започела на овакав начин.

‒ Веома сам срећан што на овакав начин могу да кажем да смо кренули у обилазак Србије, да разговарам и са нашим грађанима и са људима који су одговорни на локалном нивоу да живот грађана учине неупоредиво бољим и ја се надам да ћемо у будућности имати још бољу сарадњу – рекао је председник Србије. 

Након Алексинца председник Републике Србије Александар Вучић отпутовао је у Грделичку клисуру где ће обићи трасу Коридора 10 и мост Врла.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =