Volonteri rade punom parom, Kol centar u petak primio 58 poziva

Volonteri Crvenog krsta su u petak, kao i do sada u ranim jutarnjim časovima dežurali i vršili dezinfekciju ruku našim najstarijim sugrađanima ispred svih bankomata i većih marketa u gradu.

Za prevoz volontera Crvenog krsta, dostavu paketa, potrebnih namirnica i lekova socijalno ugroženim licima i licima starijim od 65 godina, u petak je angažovano sedam vozača, tri putnička i četiri kombi vozila čime je pokrivena čitava teritorija naše opštine.

Kako bi na najbezbedniji način bili u kontaktu sa starijim sugrađanima, svi volonteri, radnici Opštinske uprave i Kol centra obezbeđeni su dezinfekcionim sredstvima (alkohol i asepsol), zaštitnim maskama i rukavicama.


Od formiranja, Kol centar primio 1427 poziva

Kol centar, koji je formirao Centar za socijalni rad opštine Aleksinac prvog dana uvođenja vanrednog stanja, u petak je primio 58 poziva građana. U Kol centru radi šest operatera Centra za socijalni rad koji su na usluzi građanima svakog radnog dana od 7 do 16 sati. Tokom vikenda uključuju se i volonteri Crvenog krsta. Brojevi telefona Kol centra su: 018/804-245 i 069/218-22-51.
Od prvog dana formiranja, pa do danas, aleksinački Kol centar je primio 1427 poziva građana.


Podeljeno 216 paketa pomoći u romskim naseljima

U skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac, Centar za socijalni rad i volonteri Crvenog krsta su 16-tog aprila izvršili distribuciju paketa korisnicima novčane socijalne pomoći u romskim naseljima opštine – u Solunskoj ulici u Prćilovici, Vase Nikolića i Šumatovačkoj u Aleksincu. Tom prilikom podeljeno je 216 paketa pomoći.


Fotografije preuzete za zvaničnog sajta opštine Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + fifteen =