Волонтери раде пуном паром, Кол центар у петак примио 58 позива

Волонтери Црвеног крста су у петак, као и до сада у раним јутарњим часовима дежурали и вршили дезинфекцију руку нашим најстаријим суграђанима испред свих банкомата и већих маркета у граду.

За превоз волонтера Црвеног крста, доставу пакета, потребних намирница и лекова социјално угроженим лицима и лицима старијим од 65 година, у петак је ангажовано седам возача, три путничка и четири комби возила чиме је покривена читава територија наше општине.

Како би на најбезбеднији начин били у контакту са старијим суграђанима, сви волонтери, радници Општинске управе и Кол центра обезбеђени су дезинфекционим средствима (алкохол и асепсол), заштитним маскама и рукавицама.


Од формирања, Кол центар примио 1427 позива

Кол центар, који је формирао Центар за социјални рад општине Алексинац првог дана увођења ванредног стања, у петак је примио 58 позива грађана. У Кол центру ради шест оператера Центра за социјални рад који су на услузи грађанима сваког радног дана од 7 до 16 сати. Током викенда укључују се и волонтери Црвеног крста. Бројеви телефона Кол центра су: 018/804-245 и 069/218-22-51.
Од првог дана формирања, па до данас, алексиначки Кол центар је примио 1427 позива грађана.


Подељено 216 пакета помоћи у ромским насељима

У складу са закључком Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац, Центар за социјални рад и волонтери Црвеног крста су 16-тог априла извршили дистрибуцију пакета корисницима новчане социјалне помоћи у ромским насељима општине – у Солунској улици у Прћиловици, Васе Николића и Шуматовачкој у Алексинцу. Том приликом подељено је 216 пакета помоћи.


Фотографије преузете за званичног сајта општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − twelve =