Verica i Jelen najbaka i najdeka

Crveni krst Aleksinac organizovao je danas tradicionalnu akciju „Sunčana jesen životaˮ u Gerontološkom centru „Jelenacˮ. Akcija je održana u okviru meseca solidarnosti sa starima.

− Ova manifestacija počela je idejom Crvenog krsta još davnih 90-ih godina, bila je prva u Srbiji i brojne ustanove socijalne zaštite u okolini i celoj Republici su je kopirale. I danas mnogobrojne ustanove imaju manifestacije gde biraju najdeku i najbaku, a mi smo danas pored tog izbora imali i kulturno-umetnički program, da bi ljudima poklonili što više pažnje i zabave − rekao je Dragan Jovanović, prvi čovek Gerontološkog centra „Jelenacˮ.

Prigodan program za najstarije sugrađane koji tamo borave započeo je priredbom Predškolske ustanove „Laneˮ, nastavljen je modnom revijom učenika Osnovne škole „Vožd Karađorđeˮ, a zatim su nastupili i članovi Gradskog kulturno-umetničkog društva „Aleksinacˮ.

Na samom kraju programa, izabrani su najbaka i najdeka. Najbaka za ovu godinu je osamdesetjednogodišnja Verica Anđelković rodom iz Crnog Kala, dok je za najdeku izabran dve godine stariji Jelen Jovanović iz sokobanjskog sela Jezera. Kako stoji u obrazloženju, ljudski kvalitet je bio jedini kriterijum kojim su se rukovodili korisnici ove ustanove prilikom odabira najboljih.

Pored ove manifestacije, prvi oktobar, Međunarodni dan starih ljudi ove godine obeležen je u ovoj ustanovi prigodnim kulturno-umetničkim programom, a tokom ovog meseca za 40 korisnika organizovan je i izlet do Sokobanje.

Više fotografija možete naći na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × one =