Vatrogasci

Ватрогасци, добровољци: Дезинфикују зграде и јавне установе

Од почетка борбе против ширења корона вируса у нашој средини када је у питању дезинфекција улаза у стамбеним зградама и објектима јавних институција значајну улогу има Добровољно ватрогасно друштво „Алексинац”. Двадесетак најактивнијих чланова друштва са за те сврхе прописаном опремом и по распореду добијеном од Штаба за ванредне ситуације у општини Алексинац обилази у Алексинцу и Житковцу те објекте и врши њихову дезинфекцију.

Vatrogasci ‒ Ангажовани смо испред кризног штаба на прскању стамбених зграда, улаза, степеништа, гелендера и институција, од геронтолошког центра, општине, супа, суда, површине дечијих игралишта. У зависности које инструкције добијемо од кризног штаба – каже Саша Младеновић, командир Друштва.

Младеновић објашњава да се све ради на нивоу добровољства и нема никакве надокнаде, и да су у смени од три до пет оперативаца. Јуче су радили техничку школу целокупну, цео суд, суп и Каритас цркву. Данас по распореду имају дом здравља, амбуланту у Житковцу, школу „Смех и суза”, социјално.

Vatrogasci

‒ Апсолутно су људи дали све од себе само да заштитимо здравље својих суграђана и својих најмилијих. Дају максимум када су на терену и то морам да нагласим као командир који води оперативну јединицу на челу са председником Бранком Поповићем ‒ каже Младеновић уз молбу суграђанима да слушају струку и остану код својих кућа, а за остало су ту да дезинфикују, ако треба нешто и да донесу. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 9 =