Gimnazija

Почела пријава за билингвално одељење Алексиначке гимназије

Као претходних пет, тако и ове године Алексиначка гимназија уписује двојезично српско-руско одељење које ће бројати 30 ученика. Због ванредног стања, пријемни испит ће се обављати електронски, а ученици осмог разреда основне школе који желе да упишу српско-руско одељење могу да се пријаве за полагање пријемног путем веб пријаве која се налази на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (ОВДЕ).

Danijela Veljkovic− Пријављивање се завршава закључно са 7. априлом, а за сва питања у вези са пријемним испитом из руског језика, осмаци се могу обратити гимназији на број 060/301-02-18 или директно слањем мејла министарству на адресу prijemni.ispiti.srednje@mpn.gov.rs. Све даље информацији могу пратити на сајту школе alexgim.rs и на фејсбук страници школе Алексиначка гимназијаи Hermes press − рекла је Данијела Вељковић, директорка Алексиначке гимназије. 

Припремна настава за упис овог одељења почела је још децембра месеца, али због тренутног стања, она ће се наставити онлајн. За овај вид припреме заинтересовани ученици се могу јавити на мејл oliveravojinovic20@gmail.com.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =