Nagrađeni

Valentina Jašarević pobednica „Vodenice”

Treće, poslednje večeri 55. manifestacije „Na Moravi vodenica stara” ni loše vreme nije sprečilo da se Stadionom za male sportove „Mladost” (TAŠ) zaori dobra narodna pesma tokom takmičenja pevača amatera.

Ove godine mišljenje publike i žirija se donekle „poklopilo” jer je, po glasovima posetilaca ove manifestacije, najbolje pevao Stefan Petrović iz Donje Trnave koji je otpevao pesmu „Polomio vetar grane”, a za koju mu je žiri dodelio treće mesto.

− Iskreno, očekivao sam neku nagradu, ali nisam očekivao da dobijem dve. Sviram harmoniku, dok mi je pesma više hobi − rekao nam je Stefan, kome je ovo treće učešće na ovoj manifestaciji. 

Drugoplasirana je bila Nataša Nikolić iz Aleksinca koja je otpevala pesmu „Rasti rasti moj zeleni bore”.

− S obzirom da je konkurencija bila mala ali jaka, jesam očekivala neku nagradu, mada se nisam nadala da ću zauzeti drugo mesto − kazala nam je iznenađena Nataša, koja je i pre nekoliko godina nastupala na ovoj manifestaciji. 

Valentina Jašarević
Pobednica Valentina Jašarević

Pobednik ovogodišnje „Vodenice” je Valentina Jašarević koja je otpevala pesmu „Žubor voda žuborila”, pa je tako nagrada za prvo mesto ove godine ostala u našem gradu.

‒ Veoma sam srećna, jer se sve ovo slučajno odigralo. Drugarice su me u poslednjem trenutku nagovorile da se prijavim na audiciju. Dugo se bavim pevanjem, pohađam časove solo pevanja, a takođe sam članica Omladinskog hora ‒ rekla nam je sedamnaestogodišnja Valentina Jašarević, nakon otpevane pobedničke pesme na kraju večeri. 

Tročlani žiri koga su činili pevač Čeda Marković, zatim Miša Jović iz ansambla „Groš” i direktor aleksinačke Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević” Marko Jelenić odlučili su da dodele i specijalnu nagradu za očuvanje i negovanje narodne tradicije. Ovo laskavo priznanje ponela je Ljiljana Stojanović Miljailović iz Mozgova koja je interpretirala pesmu „A što ti je mila kćeri jelek raskopčan”.

− Mogu da vam kažem da sam izuzetno zadovoljan. Malo je takmičara bilo ali vrlo kvalitetnih, što je retko na takmičenjima pevača amatera. Ovde je mogao da se vidi kvalitet interpretacije i kvalitet gajenja izvornog pevanja u etno, a i narodnom pevanju pa je malo teže bilo oceniti pevače − rekao je predsednik žirija Čedomir Čeda Marković, pevač izvorne i narodne muzike. 

Na Moravi vodenica stara
Žiri 55 manifestacije “Na Moravi vodenica stara”

Publika je ovom prilikom mogla da čuje šest vokalnih solista. Pored Aleksinčana, bilo je pevača sa Aleksinačkog rudnika i iz Rutevca. Nakon takmičenja pevača, a pre proglašenja pobednika, odnosno dok su prebrojavani glasovi publike, nastupili su ansambl „Groš” i doajen narodne pesme Čeda Marković.
Ovogodišnja manifestacija „Na Moravi vodenica stara” završena je nastupom pobednice i interpretacijom pobedničke pesme.

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − fifteen =