Nagrađeni

Валентина Јашаревић победница „Воденице”

Треће, последње вечери 55. манифестације „На Морави воденица стара” ни лоше време није спречило да се Стадионом за мале спортове „Младост” (ТАШ) заори добра народна песма током такмичења певача аматера.

Ове године мишљење публике и жирија се донекле „поклопило” јер је, по гласовима посетилаца ове манифестације, најбоље певао Стефан Петровић из Доње Трнаве који је отпевао песму „Поломио ветар гране”, а за коју му је жири доделио треће место.

− Искрено, очекивао сам неку награду, али нисам очекивао да добијем две. Свирам хармонику, док ми је песма више хоби − рекао нам је Стефан, коме је ово треће учешће на овој манифестацији. 

Другопласирана је била Наташа Николић из Алексинца која је отпевала песму „Расти расти мој зелени боре”.

− С обзиром да је конкуренција била мала али јака, јесам очекивала неку награду, мада се нисам надала да ћу заузети друго место − казала нам је изненађена Наташа, која је и пре неколико година наступала на овој манифестацији. 

Valentina Jašarević
Победница Валентина Јашаревић

Победник овогодишње „Воденице” је Валентина Јашаревић која је отпевала песму „Жубор вода жуборила”, па је тако награда за прво место ове године остала у нашем граду.

‒ Веома сам срећна, јер се све ово случајно одиграло. Другарице су ме у последњем тренутку наговориле да се пријавим на аудицију. Дуго се бавим певањем, похађам часове соло певања, а такође сам чланица Омладинског хора ‒ рекла нам је седамнаестогодишња Валентина Јашаревић, након отпеване победничке песме на крају вечери. 

Трочлани жири кога су чинили певач Чеда Марковић, затим Миша Јовић из ансамбла „Грош” и директор алексиначке Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” Марко Јеленић одлучили су да доделе и специјалну награду за очување и неговање народне традиције. Ово ласкаво признање понела је Љиљана Стојановић Миљаиловић из Мозгова која је интерпретирала песму „А што ти је мила кћери јелек раскопчан”.

− Могу да вам кажем да сам изузетно задовољан. Мало је такмичара било али врло квалитетних, што је ретко на такмичењима певача аматера. Овде је могао да се види квалитет интерпретације и квалитет гајења изворног певања у етно, а и народном певању па је мало теже било оценити певаче − рекао је председник жирија Чедомир Чеда Марковић, певач изворне и народне музике. 

Na Moravi vodenica stara
Жири 55 манифестације “На Морави воденица стара”

Публика је овом приликом могла да чује шест вокалних солиста. Поред Алексинчана, било је певача са Алексиначког рудника и из Рутевца. Након такмичења певача, а пре проглашења победника, односно док су пребројавани гласови публике, наступили су ансамбл „Грош” и доајен народне песме Чеда Марковић.
Овогодишња манифестација „На Морави воденица стара” завршена је наступом победнице и интерпретацијом победничке песме.

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + two =